Hoppa till sidans innehåll

Om Via Medici

Via Medici består av ett gäng ambulanssköterskor och akutläkare som alla en dag fick nog.
  • Skapad: 04 OKT 2013 10:51

 En del av oss arbetade på SOS alarm 112 och tog emot alla förtvivlade samtal från människor i kris och förtvivlan. Andra av oss härjade på stadens gator med blåljus och sirener. Det som band oss samman var att vi alla var en del i den verklighet som innebar att vi alltid var på plats för sent. Det var vi som fick berätta för anhöriga och arbetskollegor i hemmen, på arbetsplatserna eller i ett stelt och kalt rum på akutmottagningen, att "tyvärr kom vi för sent, det finns inget mer att göra".

När vi någon gång ibland räddade liv där hjärtat hade stannat berodde detta oftast på att någon hade gjort "något" innan ambulansens ankomst, eller att ambulanspersonalen hade varit bakom hörnet och kunde sätta en strömstöt i ett stillastående hjärta.

Då sedan möjligheten kom med hjärtstartare för lekmän ville vi alla vara en del av att kunna rädda fler liv. Vårt problem har dock varit att fenomenet varit relativt okänt trots att ingen kan göra fel med en hjärtstartare. Vi är därför glada att Ni har insett möjligheten att kunna rädda en medmänniska. Även om ni inte tar hjärtstartaren med er hem så tar ni kunskapen med er hem till era anhöriga.

Varför ska ni välja oss framför alla andra? Vi har den bästa hjärtstartaren anpassad för lekmän till det bästa marknadspriset. Detta är förstås bra, men det är bara en bisak i det hela. Det viktigaste för oss är att vi tillsammans med Er får vara en del i att fler människor kan överleva och kan få komma hem till sina anhöriga. Det är därför ingen "uppoffring" för oss att erbjuda service.

Kontakt

Via Medici AB

This is a mailto link

0771-901 901

Skribent: Joakim Lindström